Proteïne shakes, nodig/niet nodig?

Proteïne shakes, wat is de hype?
 

Veel mensen denken dat als ze beginnen sporten dat ze dan ook meteen supplementen (waaronder proteïne poeder) moeten kopen

Veel mensen denken ook dat dit kan dienen als een maaltijd vervanger om af te vallen

Veel mensen denken dus dat ze zullen afvallen van het drinken van proteïne shakesIs dit waar?


Proteïnen kan je vooral vinden in vlees, yoghurt, kaas, ei, legumes, .... 

Meer proteïnen eten zal enorm helpen om je lichaam te veranderen. Het zal zorgen voor het behoud en herstel van je spiermassa & door proteïnen te verteren zal je lichaam ook meer calorieën verbranden (dit is het Thermic Effect of Food en deel van je TDEE). 
Het is dus waar dat je kan afvallen door meer proteïnen te eten, omdat je dus meer calorieën zal verbranden als je meer proteïnen eet.

Maar als je spreekt van proteïnen, denken veel mensen dat je het hebt over die shakes. Mensen vergeten dat proteïnen in zó veel van onze gewone voeding zit. 

Proteïnen op zich zijn ook heel verzadigend je zal dus minder honger & goestjes hebben als je er meer van eet, dit kan opnieuw leiden tot afvallen omdat je minder zal snoepen.


"AHA ideaal, ik ga meteen zo'n shakes kopen"

Niet zo snel, shakes kunnen echt heel handig zijn als je het moeilijk hebt om je proteïne doel te komen. Veel mensen eten namelijk té weinig proteïnen langs gewone voeding, dus dan kan een shake wel handig zijn. 

Maar gewone voeding blijft altijd gezonder, shakes blijven iets bewerkt in een lab. Ik zelf probeer altijd om zo veel mogelijk proteïnen binnen te krijgen langs gewone voeding zoals vlees, yoghurt, linzenpasta, eitjes, kaas, bonen, ... en als ik écht tekort kom kan ik een extra shake drinken. 


Supplement 

Het woord zegt het zelf
 

Net zoals alle poedertjes die je online kan kopen, proteïne shakes zijn een SUPPLEMENT. Een bijvoegsel/aanvulsel tot wat je al reeds doet. Moral of the story

Als jij niet graag veel vlees eet, of je weet dat je tekort komt in proteïnen, kan je kijken om een proteïne poeder te kopen.

Dit is échter géén fatloss shake of whatever, dit is puur een supplement om meer proteïnen binnen te krijgen. That's it, that's all. Merk 

Ik zelf heb graag het merk gold standard. Myprotein schijnt heel lekker te zijn! En het huismerk van body&fit is ook wel oké. Ik heb ondervonden dat fancy smaken zoals 'cookies/cream/fudge' meestal heel vies zijn. Basics zoals chocolade of vanille zijn meestal best, maar feel free om eens uit te proberen. Op de site van myprotein kan je blijkbaar wat testertjes in verschillende smaken bestellen. Als je een lekkere vindt, let me know! 

& je kiest ook best gewoon voor een Whey Proteïne